Dream Talisman Collie Kennel Főoldal

Kölyök vásárlása

A kölyök kiválasztása

Ha megszületett az elhatározás, hogy kiskutyát vennénk magunkhoz, akkor mindenképp körültekintően kell választani. Egy kutya nem pár hétre szól, hosszú évekig velünk lesz, így érdemes mindenre maximálisan odafigyelni.

Gondoljuk át, hogy milyen kutya passzolna az életünkhöz. Rengeteg fajtából választhatunk, szem előtt kell tartunk, hogy mik a választott fajta igényei. Ha a skót juhász mellett tettük le a voksunkat, akkor tudnunk kell, hogy meglehetősen aktív fajtáról van szó. Szeretnek az ember közelében lenni – általában láb alatt – viszont panel lakásban és kertben is csak megfelelő napi foglalkozással érzik jól magukat, gondoskodni kell az ideális mennyiségű lefárasztásukról, mind fizikailag, mind mentálisan. Ha ez kimarad, akkor kutyánk jó eséllyel rendezi át a kertet, vagy a lakást, kisebb-nagyobb károkat okozva.

Miután kiválasztottuk a fajtát, hagyjunk elég időt arra, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes kiskutyát. Lehetőség szerint ne hirdetési oldalakon keresgéljünk, hanem valódi tenyésztőknél érdeklődjünk. Legyünk tisztában vele, hogy egy tenyésztőtől származó, törzskönyvvel rendelkező kölyök kutya nem olcsó, ellentétben a hirdetési oldalakon megjelenő, feltűnően kedvező árú kutyáktól. Az ilyen áron aluli kutyusok genetikailag hordozhatják magukban azokat a betegségeket, amelyekre a későbbiekben vagyonokat költhetünk. Ezzel szemben egy tenyésztő gondosan kiválasztja tenyészkutyáit, akik betegségekre szűrve vannak, így a tőlük hozzánk kerülő kölykökről biztosan tudhatjuk, hogy mit örököltek felmenőiktől.

Ha megtaláltuk a megfelelő tenyésztőt, akinek tetszenek a kutyái, esetleg van nála gazdi kereső kölyök és nem kell rá hónapokat várnunk, akkor már csak a pici nemét és a vele párosuló megfelelő karaktert kell kiválasztanunk. Érdemes észben tartani, hogy a fajtára jellemző temperamentum egyedenként változó lehet.

Kennelünkben, a fajtára jellemző betegségekre szűrt tenyészkutyák vannak. Ha elnyerték tetszésüket és tőlünk szeretnék megvásárolni a következő 15 évre az új családtagot, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot, örömmel válaszolunk a felmerülő kérdésekre.