Dream Talisman Collie Kennel Főoldal

Bemutatkozás

 

Gyerekként szerettem bele a fajtába és valamilyen szinten mindig részei voltak az életemnek. Reméltem, hogy ez a későbbiekben is így lesz, és szerencsém volt, mert a fajta szeretetével páromat is megfertőztem. Pintér Andrea vagyok és vőlegényemmel, Miklós Róberttel közösen vágtunk bele a kennel alapításba, a skót juhászok tenyésztésébe.

 

Annie, Wicca és Jack
Az első kutyáink a Duna-parton. Jack, Annie és Wicca

 

Mindkettőnk családjában jelen voltak a kutyák gyerekkorunktól kezdve, utcáról befogadott és vásárolt is, de Robival közös életünkben sokáig csak cicáink voltak, mígnem arra jutottunk, hogy magunkhoz vesszük első közös kutyánkat is. Választásunk a skót juhászokra esett, keresésünk főbb szempontjai között szerepelt, hogy egészséges, szűrt szülőktől származó, a fajta standardnek megfelelő küllemű, törzskönyves kölyköt vásároljunk. Rengeteg itthoni kennellel vettük fel a kapcsolatot keresgéléseink során és voltak elképzeléseink a kis jövevényről, mind színben, mind karakterben. Alapvetően egy nyugodt vérmérsékletű, blue merle színű kislányt kerestünk. De ugye ember tervez… Fél éve nézelődtünk már, mire igazán megtetszett egy kölyök, Benedister Auricula.

 

378577_482177868482645_2128127120_n
Benedister Auricula “Annie”

 

Hihetetlenül kedves és melegszívű tenyésztőtől, Bukovi Máriától hoztuk haza Őt a Benedister kennelből és Annie-nek neveztük el. A gold sable kislány teljesen megfelelt az elvárásainknak, szeleburdi cserfes kölyökből mostanra kiegyensúlyozott nyugodt felnőtté vált.

Családi kedvencnek vettük, de a tenyésztője már első találkozásunkkor felvetette a kiállítások, illetve akár a tenyésztés lehetőségét is, mi pedig nem zárkóztunk el a gondolattól, sőt, beszippantott minket ez a világ. Hamar azon kaptuk magunkat, hogy egy meg sem született kölyköt foglaltunk le, mind vonalukban, mind karakterükben csodálatos kutya pártól, a Nolynna Lux kennelből.

 

10472247_686373024731265_7400986162117698492_n
Nolynna Lux Black Aphrodisiac “Wicca”

 

Blue merle kislányra vágytam, még is egy tricolor boszorkány került hozzánk és nem lehetek elég hálás tenyésztőjének, aki bizalmat szavazott nekünk és Nolynna Lux Black Aphrodisiac társtulajdonosaivá fogadott minket.
Már egész pici korában kiderült, hogy számomra Ő ”A KUTYA”, nagybetűvel. Hihetetlen egyéniséggel, karakterrel rendelkezik, azt kaptam a – számomra – álom párostól, amire vágytam.  A tökéletes kutyát, a tökéletes collie – t. Mellette pedig egy csodálatos barátot, ”Wicca” tenyésztőjét, Farkas Mártit, akivel napi kapcsolatban állunk, és lelkesen tervezgetjük a kisasszony jövőjét.

 

Rineweld Jack O'Neil "Jack"
Rineweld Jack O’Neil “Jack”

 

Második kutyánkat már kiállítási és tenyésztési céllal foglaltuk le, érkezésekor pedig már a kennel alapításon, kennel neveken gondolkoztunk, miközben csatlakozott családunkhoz egy dark sable maci fiú, Rineweld Jack O’Niel személyében. ”Jack” felnőttként került hozzánk és a legjobb döntésnek bizonyult az, hogy Őt magunkhoz vettük! Lissai Erikától, a Rineweld kennelből, vásároltuk meg.
Nem olyan régen pedig egy különleges párosításból foglaltunk le egy pici fiút, reménykedtünk, hogy a szűrési eredményei megfelelnek az elvárásainknak.

 

Afterhero Arthas the Lich King
Afterhero Arthas the Lich King “Caprice”

 

Szerencsére ettől tökéletesebbek nem is lehetnének, így csatlakozott hozzánk egy tüneményes baba kutya, az Afterhero kennelből, Tóth Katalintól, Afterhero Arthas the Lich King “Caprice”  , így most a kissé vegyes falkánk 5 cica lányból, két skót hölgyből, egy tüneményes ifjoncból, no meg a hízelgős skót úrból áll.

Mióta Annie, Wicca, Jack és Cappy hozzánk került, még jobban értékeljük őket, a kutyákat is, de főleg a skót juhász fajtát. A szépségüket, az eszüket, a tulajdonságaikat, a szerethetőségüket és mindazt, amit kapunk tőlük. Mindent viszonoznak sokszorosan, amit csak nyújtunk nekik. Kutyáinkkal családtagként bánunk, nem kennel lakók, szabadon jönnek-mennek az udvaron és a házban egyaránt, így a tőlünk kikerülő kölyköket kizárólag olyan gazdiknak adjuk tovább, akik hasonló bánásmódban, szeretetben tartják őket. Célunk egészséges, standardnek megfelelő méretű és küllemű, kiegyensúlyozott, jó vérmérsékletű, klasszikusabb típusú colliek tenyésztése, akik családtagként, kiállításokon, megfelelő felkészítés esetén pedig sportokban és munkakutyaként is helyt állhatnak. Terveink között újabb kutyusok, kiállításokon való aktív részvétel és rengeteg kutyás program szerepel.

Álmom volt, hogy része lehessen az életemnek egy skót juhász, most már több csodálatos rough collie is a családunkhoz tartozik és ez fantasztikus érzés. Robi is beleszeretett a fajtába, főleg mióta Annie Őt választotta gazdájának. Már nem csak kutyák számára ezek a magával ragadó lények, igazi társak, a kabalái. Tényleg igazi családtagok. Ennek fényében választottuk meg a nevünket is, Álmaink Kabalái után a Dream Talisman kennel lettünk.

 

Wicca, Jack és Annie
Wicca, Jack és Annie